Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın emniyet hollerinin cidar, tavan ve zeminında tek üstıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılması gerekir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu kuruluşnın karınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Antrparantez, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yönlü şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine orantılı olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde zat nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına tenha çıkış yerinde kabul edilir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar acil hava çabucak kapının mümkün olan en azca zaman kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler bölüm önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik maddeleri uyartınca yapılan düzenlemelerin tarafı sıra, bütün yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın Bapsı yapı taşı amacı insanların beis gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. örgüda kâin insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrolör şeşna düzenınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kırmızıınarak mukteza sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Report this wiki page